Gå til innhald

Kjømeister Breistein og den gode hjelparen

18 april 2010

kjøkemeister (lty kokenmester «kjøkensjef») person som leier trakteringa og seremoniane under (bryllaups)festen; toastmaster.

Frå gamalt av hadde kjømeisteren ansvar for å sjå til at laget gjekk for seg i sømmelege former og at alle lokale reglar for slike lag vart fulgt. Særskilt hadde han plikt til å halde talar etter kvart som laget skrei fram, synge og lese ved bordet og å ha overoppsynet med servering av mat og drikke. Kjømeisteren måtte difor ha ein sterk autoritet, utan å misbruke denne. Den gode kjømeisteren var ein respektert mann i bygda.


Vår kjømeister/toastaster/visevert er både respektert, likandes og av god kjømeister-ætt. Når ho i tillegg er eit oppkomme av kunnskap om selskapsleikar, songar og regler som har med drikking og selskap å gjere, er vi sikre på at dette vert suksess. Gunnveig er ei sprudlande, sporty og tvers gjennom herleg jusjente frå Stord som til dagleg jobbar hos futen i Oslo. Ho dansar framifrå 90-tals hiphop, diggar Salt-n-pepa og er alltid blid.

Gunnveig har vore så heldig å få med seg ein liten hjelpar. Kjetil er ein fantastisk Hordvik-stril med sans for ein god latter og det gode liv. Han er kreativ som få, teiknar teikneseriar på si og syng gjerne Salhusvinskvetten med innleving og «ekta strilamål» dersom du spør han om det. Som gamal rockar er han dessutan ein dugandes gitarspelar. Takka vere Kjetil og hans morosame og skrå blikk på verda har vi truleg forlenga livet med minst eit par år!

Dersom du har lyst til å halde tale, har skrive song til brud og/eller brudgom, har øvd inn eit stykke på blokkfløyta, vil framføre ein dans eller på andre måtar har lyst til å bidra med innslag under middagen eller seinare på kvelden, er det veldig fint om du gjev Gunnveig melding om dette. Ho kan nåast på e-post: gunnveig.breistein@hotmail.com eller telefon: 41631003.

For dei som skulle tvile på det: vi set veldig stor pris på alt av talar, songar, innslag, tant og fjas!

No comments yet

Kommenter innlegget